tiistai 27. elokuuta 2013

Fix, Motivus ja muut Helsingin kuntosalit

Täytyypä kirjoittaa pari sanaa muistakin Helsingin kuntosaleista, kun on tullut monia eri ketjuja jo kokeiltua.

Asuessani Pohjois-Helsingissä kävin treenaamassa Malmin Fix-liikuntakeskuksessa. Silloisella työnantajallani oli kuntosali, joten halusin vain käydä silloin tällöin Pilatestunneilla. Viikonloppuisin ja loma-aikaan käytin joskus saliakin. Keskus on todella iso ja viihtyisä; erityisesti tykkäsin eukalyptushöyrysaunasta!

Muutettuani tänne keskustaan siirryin käyttämään Fix Töölön palveluja, koska se oli vanhan työpaikkani vieressä. Se on paljon Malmia ahtaampi ja varsinkin kuntosali on todella pieni ja laitteita on vähän.

Nyt kun vaihdoin työpaikkaa, ostin sarjalippuja Motivukseen, jonka saleista sekä Adlon, Center että Ruoholahti sopisivat keskustassa asuvalle. Petyin kuitenkin erityisesti Adlonin kuntosaliin, joka osoittautui todella pieneksi. Lisäksi syksystä lähtien Adlonissa ei enää ole Pilatestunteja.

Näiden salien lisäksi olen käynyt FysioSporttis Wilhelmiinan ryhtijumppatunneilla lauantaiaamuisin. Tunnit ovat melko kalliita, mutta ohjaajana on fysioterapeutti, joka osaa asiansa. Ilman autoa Wilhelmiina (Pikku-Huopalahdessa) on kuitenkin liian kaukana.

Selvitellessäni tässä syksyllä eri vaihtoehtoja, mietin myös Töölö Gymiä. Sitä kuitenkin pidettiin nettikirjoittelun perusteella bodarisalina, joten en koskaan mennyt siihen tutustumaan.

Yksi vaihtoehto olisi ollut Forever Töölö. Kulkeminen sinne tuntui hankalalta, joten lopulta karsin senkin pois vaihtoehdoista. Elixia keskustassa taas on työmatkani suhteen syrjässä.

Yritin pitkään etsiä netistä myös sitä luksuskuntosalia, jota joskus kymmenen vuotta sitten mainostettiin. Muistelen, että vuosijäsenyys maksoi silloin noin 1600 euroa.

Ilmeisesti luksussali on lopettanut. Lehtijuttujen perusteella siellä olisi aina ollut tarjolla juomia ja snackseja talon puolesta ja tyylikäs spa-henkinen vilvoittelualue...ah, se olisi ollut tyylikäst@!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti