tiistai 3. syyskuuta 2013

Liikeidea, jota en koskaan toteuttanut: Diet Stop

Lähde: greenz.fi
Törmäsin äsken Annaheartsyou-blogissa Greenz-nimiseen Turkulaiseen ravintolaan. Ravintolassa oli raikkaan keltainen sisustus. Se vaikutti yllättävän tutulta.

Kyseessä on amerikkalainen konsepti, jolla ilmeisesti on Turussa suomalainen franschising-yrittäjiä. Ketju keskittyy gourmet-salaatteihin, joiden kalorimäärä on tarkkaan tiedossa.

Siinä se nyt on, melko samanlainen ravintolaidea, mikä pälkähti itselläni päähän joskus 1990-luvun puolivälissä. Olin silloin itse parikymppinen, tarkkailin neuroottisesti syömisiäni ja laskin kaloreita. Kaipasin tuolloin terveellistä, vähäkalorista ruokaa tarjoavaa pikaruokaketjua Helsinkiin.

Mieleeni välähti, että minun pitäisi perustaa Helsinkiin pikaruokaketju nimeltä Diet Stop ("dieettipysäkki"). Se olisi sisustettu limenvihreällä ja keltaisella ja henkisi terveellisyyttä. Tarjolla olisi salaatteja ja ehkä myös täytettyjä leipiä, kenties luonnonjogurttiakin. Joka annoksen kalorit olisi tarkkaan tiedossa, joten kaupungilla hengaava ulkonäkötietoinen nuori nainen voisi aina turvallisesti piipahtaa tähän pikaruokalaan haukkaamaan jotain. Ja näyttäytyminen Diet Stopissa olisi tietysti trendikästäkin.

Ideaa pidemmälle en koskaan jaksanut kehittelyä viedä, sillä sen tuotteistaminen olisi vaatinut jonkun, joka olisi osannut suunnitella ja kehittää menut ja pyörittää ravintolabisnestä. Lisäksi lähes 20 vuotta sitten konseptia olisi ollut vaikea saada menestymään Suomessa. Jos olisi aloittanut Helsingistä, siitä seuraavan askeleen olisi pitänyt suuntautua varmaankin ulkomaille.

Greenz selvästi iskee tähän markkinarakoon. Täytyy toivoa, että se avaa ravintolan Helsinkiinkin ja että heidän salaattinsa tosiaan ovat Gourmet-tasoisia.

Minä sitä vastoin tyydyn jatkossakin haaveksimaan ja olemaan pelkkä wannabe-ravintolayrittäjä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti