sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Mestari on hieno elokuva


Kulttuuririntamalla ei näytä tapahtuvan juuri nyt muuta kuin elokuvia :) Lauantaina nimittäin vuokrasin Mestari-nimisen elokuvan Makuunista.

Elokuva kertoo ajasta toisen maailmansodan jälkeen. Päähenkilön mieli on järkkynyt sodassa ja hän ajautuu muutaman mutkan jälkeen erikoisen uskonlahkon matkaan. Pääroolissa on Joaquin Phoenix, jonka olen itse nähnyt edellisen kerran muistaakseni Johnny Cashin elämästä kertovassa elokuvassa.

Lahkon karismaattista johtajaa esittää Philip Seymour Hoffman, joka on yksi lempinäyttelijöistäni sitten Happiness-elokuvan. Hän on vetänyt koko perheensä mukaan lahkon toimintaan, joka kylläkin vaikuttaa enemmän jonkin sortin hypnoterapialta kuin hengelliseltä yhteisöltä.

Leffa hämmentää koko ajan. Visuaalisesti se on järjettömän kaunis ja musiikkiin on satsattu. Tarina sitä vastoin aukeaa vaikeasti. Uskonlahkoa, joka muistuttaa skientologiaa, ei kuvata demonisessa mielessä, joten juoni on kaikkea muuta kuin yksioikoinen.

Jonkinlainen kasvutarinakin elokuvassa nähdään. Päähenkilö oppii uskoslahkossa olemaan ihmisten parissa, joten lopussa hän löytää yhteyden toisiin ihmisiin.

Oikeastaan koko ajan leffaa katsoessa oli olo, että tällaista en kyllä ole aikaisemmin nähnyt. Että tämä on jotain aivan muuta kuin perus-Hollywoodia. Tarina jättää jälkeensä paljon ajatuksia, joten suosittelen ehdottomasti katsomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti