lauantai 7. syyskuuta 2013

Rakkautta & Anarkiaa - viimetipan festivaali?

Lähde: http://hiff.fi/
Nappasin viikolla Makuunista mukaani uusimman Voima-lehden. Siinä kerrottiin No-nimisestä elokuvasta, joka esitetään Rakkautta & Anarkiaa -festarilla. Siitä innostuneena menin tapahtuman nettisivuille.

Festivaalia ilmeisesti tehdään nyrkkipajameiningillä, koska vielä keskiviikkona ohjelma ei ollut netissä valmis. No-elokuvastakaan ei löytynyt sivulta vielä mitään tietoa.

Tänään menin sivuille ja nyt sieltä löytyi kaipaaman No! Se kertoo vuoden 1988 vaaleista Chilessä, kun kansalaiset saavat äänestää Pinochetin ja diktatuurin jatkosta. Päähenkilö työskentelee mainostoimistossa ja tekee kampanjaa demokratian puolesta.

Chilen historia kiinnostaa minua, sillä opiskellessani yliopistossa tutustuin erääseen Salvador Allenden kannattajaan, joka oli aikanaan emigroitunut Suomeen Pinochetin hirmuvallan alta. Hän oli ollut Conceptionin kaupungissa vankileirilläkin ja kokenut kidutusta ja ties mitä.

Aion ehdottomasti mennä katsomaan tuon leffan, ja varmasti muitakin. Harmi vain, että yksittäisten elokuvien lipunmyynti alkaa vasta torstaina 12.9. Täytyy laittaa kännykkään muistutus, muuten voi unohtua...ihme viimetipan touhua festivaalilta, kun se kuitenkin alkaa jo 19.9.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti