lauantai 26. lokakuuta 2013

Gourmet-illan kynnyksellä

Tämä taitaa olla ensimmäinen ruokapostaukseni. Olen alkanut kiinnostua ruokahifistelystä vasta viime vuosina. Inspiraationa on ollut avomieheni, joka järjestää ystävineen Gourmet-iltoja. Gourmet-klubi kiertää isännältä toiselle ja yksi vastaa aina alkupaloista, yksi pääruuasta, yksi jälkiruoasta, yksi viineistä ja yksi sikareista.

Olemme muutamia kertoja pitäneet gourmet-iltoja myös kahdestaan kotona. Tänään on vuorossa seuraava ja minun vastuullani on menyn valinta. Olen aamun tutkiskellut keittokirjoja ja päädyin seuraavanlaiseen menyyn:
Paistetut kampasimpukat ja kukkakaalikiusaus (Hans Välimäki)
Parmesanilla ja yrteillä kuorrutettua lohta ja sitruunarisottoa (Marko Koskinen) 
Vanilijalla ja chilillä maustetut paistetut ananakset ja ranskankermaa (Tina Nordström)
Ei varmaan pitäisi tehdä alkuruokaa ja pääruokaa molempia merenelävistä, mutta näillä mennään. En nimittäin ole koskaan valmistanut kampasimpukkaa ja haluan kokeilla, millaista se on. Pääruoassa taas kiinnostaa tuo sitruunarisotto. Se kuulostaa melko täydelliseltä lisukkeelta rasvaiselle lohelle.

Yritän muistaa ottaa annoksista kuvat, eli jatkoa postaukseen on toivoakseni luvassa.

Ennen iltaa on kuitenkin edessä päivä. Kohtapuolin suuntaan Motivus Ruoholahden pilatekseen. Olen nyt käynyt siellä kolme kertaa ja tykännyt tunneista kovasti.

Aion ennen iltaa ehtiä myös lukea ruotsinsuomalaisen Susanna Alakosken romaania Svinalängorna (Sikalat). Törmäsin kirjailijaan netissä ja innostuin ostamaan teoksen, koska sain ostettua sen näppärästi ja edullisesti e-kirjana (ruotsiksi).

Minua kiinnostaa teoksessa erityisesti ruotsalaisen alaluokan kuvaaminen, jonka on osittain  omaelämäkerrallista. Inspiraationa teoksen lukemiseen oli tämä Imagen artikkeli, johon taisin päätyä kun tein Google-haun luokkaeroista.

Ps. En muuten aio enää koskaan elämässäni ostaa yhtään romaania paperisena. E-reader on aivan loistovehje!!!

Lähde: bokborgen.se

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti