sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Gourmet-illan raportti

Vai muka valokuvia - hah! Alkuruoka näytti niin rumalta, että kuvaa oli turha ottaa. Pääruoan kuvaaminen taas unohtui, ja jälkiruoan kuvasin, mutta kuvista tuli niin rumia, että jätän ne julkaisematta.

Mutta kaikki ruoat onnistuivat. Alkuruoka oli haastavin vanilijaöljyineen ja hasselpähkinävaahtoineen. Mutta jopa kampasimpukoiden paisto meni nappiin.

Pääruokaan piti tehdä itse majoneesi ja nyt sekin on koettu. Valmistus olisi ehkä ollut aavistuksen helpompaa, jos majoneesin olisi Bamixin sijaan voinut tehdä tehosekoittimella.

Lohen kypsymisen kanssa oli myös hieman haasteita. En ole aivan varma, onko uunimme lämpötila-asteikko ihan kohdillaan, koska 10 minuutin sijaan kypsensin lohta 25 min ja silti oli siinä ja siinä, että oliko se kypsää silloinkaan.

Lohessa jännää oli myös se, että sitä suolattiin 10 min suolavedessä. Uusi tapa minulle, mutta kala tuntui sillä suolaantuvan tasaisesti ja hyvin.

Jälkiruoassa haastavinta oli sokerin paahtaminen ja sulatus paistinpannulla. Strategiani oli hitaasti lämmöllä 6-7 ja kerrankin sokeri ei palanut! Vähitellen sitä oppii.

Sekin tuli todettua, että puuhastelu yhdessä kotona avopuolison kanssa on ihan parasta vastapainoa työstressille. Suosittelen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti