sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kulttuurintäyteinen viikonloppu

Lähde: Hurjaruuth.fi. Esiintyjät: Roosa Hannikainen, Soile Mäkelä ja Hanna Terävä.
Viikonloppu oli taas kulttuurintäyteinen. Lauantaina kävin Kaapelitehtaalla katsomassa tanssiteatteri Hurjaruuthin Ruman ankanpoikasen viimeisen esityksen.

Tunnen yhden esityksen klovneista enkä ollut koskaan nähnyt häntä lavalla, joten innostuin kun sain häneltä Facebook-kutsun. Naispuoliset klovnit eivät lisäksi ole mikään ihan jokapäiväinen juttu, joten sikälikin esitys kiinnosti.

Ennen esitystä hieman hirvitti, sillä näytimme olevan ainoat aikuiskatsojat. Toki muitakin aikuisia oli, mutta heillä oli kaikilla käsipuolessaan alle kouluikäisiä lapsia. Piilouduimme takariviin ja mietimme, tuleekohan esityksessä aika pitkäksi.

Ruma ankanpoikanen oli lapsena yksi lempisaduistani. Se onnistui koskettamaan myös nyt. Esityksen dramaturgia oli tosi onnistunut ja otti huomioon sekä lapset että aikuiset. Äänimaisema ja valot oli nekin hiottu yksityiskohtia myöden.

Esitys kesti kolme varttia ja sen päättyessä oli todella jännä olo: luulin tulleeni katsomaan lapsille suunnattua klovnisatua, mutta esitys olikin todella syvällinen ja onnistui kertomaan jotakin yleismaailmallista siitä, millaista on olla muiden hyljeksimä. Klovnit toivat satuun vielä aivan käsittämättömän surullisen pohjavireen, joka piti katsojan koko esityksen ajan  otteessaan.

Lauantai-iltana kävin vielä katsomassa kotimaisen Taru Mäkelän Mieletön elokuu -elokuvan, jonka pääroolissa näytteli Kati Outinen. Se oli hassunhauska romanttinen komedia, jonka viitekehys on vuosi 1962.

Elokuvassa nähdään Juri Gagarin, Kekkonen ja kolme onnellista rakkaustarinaa. Tapahtumia kehystää neukkuhenkinen nuorison rauhanfestivaali, joka tuo kaupungin täyteen kansainvälistä väriä. Kati Outisen esittämä Elsa on hattukauppias ja selvänäkijä, joka festivaalin myötä tapaa uudelleen nuoruudenrakkautensa, tshekkiläisen Janin.

Elokuva oli oikein mukavaa ajanvietettä, jonkinlainen söpö romanttinen satu.

Lähde: Nordiskfilm.fi 

Kulttuuririentojen välissä tuli testattua Teurastamolla Roslundin Rosburger. Kuvaa en ottanut itse, mutta onneksi Yelpin kätköistä löytyi siitä kuva (alla). Murea mediumiksi paistettu pihvi oli täydellinen, mutta valitettavasti kokki oli hujauttanut täytteenä olevaan Coleslaw-salaattiin kyllä aivan liikaa suolaa :(


Lähde: fi.yelp.fi

Viikonlopun kruunasi sunnuntain ihana auringonpaiste, joka innosti kävelylenkille Seurasaareen. Harmi, ettei tullut otettua kuvia! Mutta nyt on mukavan latautunut olo tulevaan työviikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti