keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Treffeillä Peten kanssa

Olen harrastanut muutaman vuoden ajan luovaa kirjoittamista. Innostus lähti liikkeelle melko yllättäen erään kesäloman aikana, kun lueskelin Bukowskin kirjoja. Tuli vain yhtäkkiä olo, että hitto - kyllä minäkin osaisin!

Ilmoittauduin aivan ensimmäiseksi Kriittisen korkeakoulun viikonloppukurssille. En ollut aikuisiällä kirjoittanut proosaa lainkaan, joten jouduin kirjoittamaan näytetekstin nollasta. Minua ohjasi kurssilla Vilja-Tuulia Huotarinen, joka oli todella sympaattinen ja kannustava onnettomasta räpellyksestäni huolimatta.

Sittemmin olen osallistunut mm. Palmenian koko talven mittaiselle luovan kirjoittamisen verkkokurssille (Ranya Paasonen) ja Oriveden romaanipajaan (Taija Tuominen).

Hirveästi tekstiä en ole ehtinyt tuottaa, sillä luova kirjoittaminen vaatii paljon aikaa ja energiaa. Ajattelin, että vosin tänne blogiin joskus yrittää rustata jotakin, jotta tulisi edes vähän kirjoitettua.

Alla siteerattu novellinaihio on kirjoitettu harjoituksena yhdellä kurssilla. Sen pohjana on novellikaava, jolla on helppo harjoitella erilaisten tekstielementtein sitomista toisiinsa. Kannattaa googlata "kaavanovelli" ja tutustua, jos kirjoittaminen kiinnostaa!

* * *

Deitti

Entä jos mun takapuoli on liian iso? Tai jos olen sen mielestä ruma?

Pysäkillä ei seissyt ketään muuta ihmistä. Odotin bussia pienessä tihkusateessa ja peilailin pleksistä, ettei huolella laittamani kampaus vain ollut litistynyt.

Alle tunnin päästä olisi deitti Pete4321:n kanssa, jonka olin tavannut pari viikkoa aikaisemmin Match.com:issa. Pete oli 188-senttinen ristiverinen it-tyyppi, kolme lasta, eronnut.

Jännitys humisi päässä, kun astuin sisään bussiin. Ehdin juuri ja juuri sisään, kun kuski alkoi kaasuttaa ja auto nytkähti murahtaen liikkeelle.

Entä jos tämä on samanlainen kuin se edellinen? Olin saanut siltä antaumuksellisen luennon, kuinka hyvältä naisten takapuolet näyttivät korkokengissä. Se oli myös ympärileikattu, mutta kuulemma leikkaus ei vaikuttanut sen kykyyn tuntea seksuaalista nautintoa.

Ikkunan takana vilistivät betoniset meluaidat ja liikerakennukset. Aurinkoisessa syyspäivässä ne näyttivät surullisilta ja väsyneiltä.

Mieleen tulvi seiskaluokka, kun olin ihastunut Tomiin. Olin tavannut sen kesällä tenniskurssilla, ja syksyllä se oli yllättäen ilmaantunut samaan kouluun. Tomi ei koskaan saanut tietää ihastuksestani; aina kun se oli vähänkään lähellä, muutuin helottavan punaiseksi ja piilottelin otsatukkani takana.

Bussin takaosasta kuului remakkaa naurua. Joukko nuoria poikia jutteli kovaäänisesti.

- Vittu se muija on kuuma. Isot tissit ja sairaan tiukka perse, joku pojista selitti.

Minulla pyöri mielessä vain oma perseeni, joka oli sitten nuoruusvuosien aika tavalla levinnyt. Olin valinnut mustat tiukat housut, jotka muotoilivat takapuolen mahdollisimman pieneksi, mutta silti vähän nolotti.

Fiilis oli valmiiksi paska. Että pitikin kiusata itseään tällaisella.

Bussi kaarsi Kaisaniemen jälkeen Rautatientorille. Astuin ulos ja kävelin jännittyneenä torin halki, Ateneumin ohi Aleksille ja siitä edelleen Café Esplanadiin. Sisällä kahvilassa pälyilin ympärilleni. Mies ei vielä ollut saapunut, joten jäin seisomaan ovensuuhun ja yritin näyttää siltä, että luin jotain tärkeää kännykästä.

Vähän ajan päästä oviaukosta astui sisään kalju, hieman tanakka mies. Tunnistin sen heti valokuvan Peteksi. Sillä oli päällään puku ja vaaleansininen kauluspaita, jonka hihansuihin oli kirjailtu nimikirjaimet "PS".

Pete halasi heti lämpimästi, katsoi syvälle silmiin ja sanoi, että minulla on kaunis hymy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti