torstai 28. marraskuuta 2013

Hakusessa yöpöydän lamppu

Muutin pari viikkoa sitten ja olen siitä saakka elänyt ilman yöpöydän lamppua. Tänään päätin hakea ratkaisua asiaan ja kävin sekä Stockalla että Vepsäläisessä tutkimassa valikoimaa.
 
Silmiin osui mm. Calligariksen ja Foscarinin valaisimia.  Pohdin mm. tätä Calligaris Evoa valkoisena.
 
Myös tämä Foscarini Lumiere 05 oli myymälässä esillä. Kaunis lasinen kupuhan siinä on, mutta hirvittävän huteran tuntuinen se on yöpöydälle laitettavaksi.
 
 
Yksi vaihtoehto olisi ollut Fatboyn Edison the petit. Tätä tattia ei ihan heti rikki saisi!
 
Louis Poulsenin AJ-pöytävalaisin taas on ollut jo vuosia kestosuosikkini. Mutta yöpöydän valoksi se tuntui hieman turhan suurkokoiselta. Ja toki hinta oli aika suolainen, yli 600 euroa.
 
 
Design Housen Block-valoa katselin myös, mutten usko, että se antaa tarpeeksi valoa lukemiseen. Tämä sopinee paremmin sisustuselementiksi.
 
Kartellilla oli valikoimissaan myös pari ihan kivaa mallia. Näiden ehdoton etu on se, lamppu tuskin menee rikki, kun sen jyrää puoliunissaan lattialle...
 

 
 
Tämä Yki Nummen suunnittelema Modern Art -valaisin vuodelta 1955 oli myös kiva, mutta hieman huteraa tekoa. Saattaisin hyvinkin rikkoa lampun. Ja se on aika suurikokoinen laitettavaksi yöpöydälle.
 
Tadaa - tähän lopulta päädyin, eli Design Housen Work-valaisimeen kromisena versiona.
 
Valo oli sopivan pieni ja suojattu metallikehikolla, joten en toivottavasti ihan heti ainakaan saa sitä säpäleiksi :) Jotenkin tuo industriaalinen muotokieli myös viehätti. Lampun voi tosiaan laittaa joko pystyyn tai kallelleen pöydälle, joten sen kanssa voi kivasti leikitellä.
 
Valo maksoi 15 % alennuksessa n. 150 euroa. Ostin tässä vaiheessa vain yhden kappaleen, koska yöpöytiäkin on vasta yksi. Se löytyi samalla kertaa: Kartellin Componibili-säilytysratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti