maanantai 30. joulukuuta 2013

Reminiscing: Project Kombi

Vanhaa blogia ei enää pääse lukemaan, joten tässä pieni kertaus edelliseen pyöräprojektiini viime keväältä. Kaikki alkoi siitä, kun tarvitsin halvan työmatkapyörän ja isä kaivoi pihan perältä lapsuuteni oranssin Kombin.

Ensimmäinen vaihe oli pyörän purkaminen osiin ja lähetys jauhemaalaukseen T:Mi Tuomo Nikamalle Tuusulaan. Työtä tein sekä taloyhtiön pyöräkellarissa että olohuoneen lattialla.

Heti maalauksen jälkeen runko näytti tältä.
Maalauksessa meni muistaakseni viikko. Seuraavaksi kokosin pyörän osiin ja tilasin tarrat TMI Marko Hannulalta. Laitoin Kombi Fleur -tarrat, koska niitä oli hänellä valmiiksi varastossa.

Idea oli tuunata itselleni sopiva työmatkapyörä, ei suinkaan entistää sitä alkuperäisen kaltaiseksi. Olisin muuten voinut olla ilman tarrojakin, mutta jotenkin pyörä näytti orvolta ilman niitä.

Edessä on pystytarra.

Rungossa on kukkia ja teksti "FLEUR".

Ja tältä näytti valmis lopputulos.


Nopsan siis purin eilen yhtä mutteria lukuun ottamatta. Jotta sain ohjaustangon irti etuhaarukasta, piti sen takia käydä tänään ostamassa isompi jakoavain (kuvassa alempi).


Vein tänään Nopsan rungon samaiselle Tuomo Nikamalle jauhemaalaukseen. Yritys oli tässä välissä muuttanut Tuusulasta Järvenpäähän.

Tällä kertaa valitsin väriksi kahvinruskean. Hetken mietin, olisiko pitänyt kunnioittaa alkuperäistä runkoa ja maalata se vaaleansiniseksi, mutta taas kerran tuunausinto voitti. Olen nähnyt kerran kahvinruskeaksi maalautetun pyörän ja se oli niin tyylikäs, että haluan samanlaisen!

Maalauksessa mennee pari viikkoa juhlapyhien takia. Sen jälkeen pitäisi päättää, kokoanko pyörän itse vai vienkö sen koottavaksi Töölön pyörään. Ainakin uudet laakerit, uusi takapyörä ja ohjaustanko kädensijoineen pitää hankkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti