perjantai 31. tammikuuta 2014

Lämmintä ylle

Kylmien kelien iskettyä olen ollut saman ongelman edessä kuin joka talvi: mistä löytää villa-allergikkona tarpeeksi lämpimiä puseroita. Valtaosassa talvella myytävistä neuleista nimittäin on villaa ainakin vähän - mutta tarpeeksi, jotta minä saan vaatteista oireita. Vaikka pitäisin aluspaitaa, saatan vahingossa hieroa silmiä ja allergiakohtaus on valmis. Ja usein villapuserot raapivat pitkähihaisen aluspaidankin läpi.

Olen todella kylmiä kelejä ajatellen hankkinut itselleni yhden 100% Kashmir-villaisen neuleen, joka ei kutita yhtään. Se kuitenkin maksoi 250 euroa, joten hirveän montaa sellaistakaan ei ole varaa vaatekaappiin hankkia.

Kävin pari viikkoa takaperin pyörimässä Aleksi 13:ssa, Sokoksella ja Stockalla. Pari vaaleaa puuvillaneuletta tarttuikin mukaan, mutta ei mitään tummaa.

Etsiskelin netistä vielä tummia lämpimiä neuleita ja iskin Zalandon valikoimassa silmäni kuvan EDC:n neuleeseen. Materiaali on 40 % viskoosia , 30 % puuvillaa ja 30 % polyamidia. Mallissa viehätti tuo takaa pidempi leikkaus, koska olen aika pitkä ja monet neuleet jäävät jumittamaan liian korkealle vyötärölle.


Lähde: www.zalando.fi

Paita osoittautui nappiostokseksi ja on tänään testattu töissä. Toinen saman tilauksen pusero sitä vastoin lähtee palautukseen, tämä Pier Onen suklaanruskea neule. Malli oli tosi kiva, varsinkin nuo napit. Mutta tässä juuri tuo pituus (siis lyhyys) muodostui ongelmaksi.

Lähde: www.zalando.fi
Zalandon palautuksessa kurjaa muuten on se, että paketti pitää viedä Matkahuoltoon, jonka toimipiste on Narinkkatorilla ja auki rajoitetusti. Aiemmin tänä vuonna tekemäni toinen tilaus, joka oli Spartoosta, tuotiin ja noudettiin UPS:n puolesta. Paljon helpompaa asiakkaalle, joten luulen, että suosin sitä liikettä jatkossa ensisijaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti