keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uudenvuodelupaukset 2014

Ennen tätä päivää ei oikeastaan ole ollut tullut mieleen tehdä uudenvuodenlupauksia. Mutta sitten toisaalta, miksipäs ei, jos niitä tekemällä saan motivoitua itseäni kohti parempaa elämää.

Yleisesti ottaen haluan voida tänä vuonna paremmin kuin viime vuonna ja keskittyä parantamaan sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiani.

Lupaukseni vuodelle 2014:
  1. Liikuin säännöllisemmin (2-3 krt/vko)
  2. Teen vähemmän (yli)töitä
  3. Vierailen aktiivisemmin kulttuuritapahtumissa (2-4 krt/kk)
  4. Panostan ammatilliseen kehittymiseeni lukemalla säännöllisesti ammattikirjallisuutta.
  5. Osallistun enemmän sosiaalisiin tilaisuuksiin.
Säännöllinen liikkumisen aloitin jo syksyn 2013 aikana kuntosalilinjauksen myötä. Ensi viikolla ostan kuukausikortin kevääksi Motivukseen, joten voin käydä jatkossa joustavasti sekä keskustassa salilla että Ruoholahdessa Pilateksessa.

Ylitöitäkin olen koko viime vuoden yrittänyt vähentää, mutta se on osoittautunut vaikeaksi. Mutta olen tehnyt niitä vuonna 2013 mielestäni jo vähemmän kuin vuotta aikaisemmin, eli suunta on oikea!

Kulttuuritapahtumissa olen käynyt tähän mennessä kerran-pari kuukaudessa. Kuitenkin, käydessäni joulukuussa ystävän kanssa katsomassa Kaapelilla Talvisirkusta olin taas haltioissani. Haluan nimen omaan käydä enemmän yllättävissä, ennalta tuntemattomissa tapahtumissa enkä vain klassisissa konserteissa, mikä oli vuosia pääasiallisin kulttuuriharrastukseni.

Olen nyt joululomalla lueskellut ammattikirjallisuutta ja huomaan, että siitä saa työhön paljon inspiraatiota. Mitä enemmän asioista tiedän, sitä antoisampaa työni on. Eli vaikka viikonloppuisin ja iltaisin väsyttää, voisin ottaa tavoitteeksi kirja per kuukausi. Kun yhden kirjan tahkoamiseen näin lomalla kaiken muun lomassa meni parisen päivää, tavoite ei mielestäni ole kohtuuttoman kova.

Sosiaaliset tilanteet ovat lisäksi usein ne, jotka skippaan ensimmäisenä, kun työpaineet kasautuvat. Jostain päästä toki kalenteria on kevennettävä, jos aika on kortilla, mutta ehkäpä silti toivoisin, että jatkossa nipistän aikaa ylitöistä ja pidän enemmän kiinni sosiaalisuudesta ja liikunnasta ja omasta ajasta kaikkinensa.

Aika hyviä lupauksia, eikös?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti