maanantai 24. helmikuuta 2014

Pelikriitikot mukaan arvostelijoiden liittoon

Olen ollut 2000-luvun alkupuolesta lähtien Suomen arvostelijoiden liiton jäsen. Olin silloin toimittaja ja tein kritiikkejä satunnaisesti sekä radioon että paikallislehteen.

Lopetin toimittajan hommat kokonaan muistaakseni joskus 2007-2008. Sen jälkeen olen kuitenkin jatkanut jäsenenä Suomen arvostelijain liitossa SARV:issa. Käytännössä jäsenyyteni on tarkoittanut, että luen järjestön Kriitikko-lehdestä numerosta toiseen, millaisessa kriisissä sanomalehtikritiikki on. Palstatila vähenee vähenemistään eikä kritiikkiä arvosteta.

Uusimmassa Kriitikko-lehdessä kuitenkin oli erittäin positiivinen ja tervetullut viesti: järjestöön aletaan ottaa jäseneksi myös pelikriitikoita. Minusta tämä on todella mielenkiintoinen ja uusia uria avaava veto.

Peleistä on tullut tärkeä osa nykypäivän populaari- ja viihdekulttuuria. Varsinkin klassinen musiikin asema taas on ollut laskusuuntainen eikä tarvitse kuin käydä Musiikkitalossa konsertissa niin tajuaa, että yleisö vanhenee vanhenemistaan.

Maailma muuttuu ja kritiikin kohteet siinä mukana. Sitä paitsi tekee vanhan linjan kriitikoille varmasti hyvää verkottua nuorten peliheebojen kanssa. Kaksi maailmaa kohtaavat, ja uskon, että se tuo uusia näkökulmia molemmille.

Hatunnosto, SARV!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti