sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Statuspäivitystä ja Project Nopsa

Onpas edellisestä kirjoituksesta vierähtänyt aikaa! Nopeana päivityksenä aiempiin kirjoituksiin todettakoon, että päädyin lopulta tilaamaan päiväpeittokankaaksi Lauritzonin Svan-kankaan ja odottamaan sitä kärsivällisesti 3-6 kuukautta. Toistaiseksi tilauksesta ei ole kuulunut mitään.

Kulttuuriosastolla olen tässä välissä ehtinyt käydä elokuva-arkistossa katsomassa elokuvan Blame It on Voltaire (2000), joka oli mielenkiintoinen kuvaus tunisialaisesta miehestä, joka esiintyy poliittisena pakolaisena saadakseen tilapäisen oleskeluluvan Ranskassa.

Kirjoitustauon taas on saanut aikaan asuntokauppa, joka piti käynnistää aika lailla lennossa, kun vuokralaiset irtisanoutuivat. Tein rivitalohuoneistossa ennen myynnin aloitusta täyden pintaremontin: keittiötä ja pesutiloja lukuun ottamatta kaikkein huoneiden seinät tasoitettiin ja maalattiin.

Huoneisto on täysin remontoitu vuonna 2007. Keittö: Kvik.
Asunto on nyt ollut markkinoilla pari viikkoa ja siihen on käynyt tutustumassa jo 8 perhettä. Välittäjä arvioi myyntiajaksi pari kuukautta, mutta olen itse henkisesti varautunut pidempäänkin. Sinänsä tämä on hyvä hetki myydä koulujen ja päiväkotien aloituksen kannalta.

Pyöräprojekti taas etenee siten, että hain Nopsan rungon Taximosta jauhemaalauksesta reilu viikko sitten. Olin maalaukseen viemisen jälkeen googaillut tietoa yrityksestä ja siitä oli pyöräfoorumeilla valitettavan huonoja arvioita.

Ennakkoarviot omankin pyöräni kohdalla valitettavasti osoittautuivat oikeiksi. Ensinnäkin työ unohtui heiltä kokonaan 1,5 kuukaudeksi. Sitten kun soitin perään, pyörä luvattiin maalata viikossa, mutta lopulta meni kaksi viikkoa ennen kuin sain sen.

Työn jälki taas oli luokattoman huonoa: maalia uupuu joistain kohdista kokonaan tai jälki on epätasaista - onneksi ei kuitenkaan mistään hirveän kriittisestä ja helposti huomattavasta paikasta. Toiseksi värisävy on aivan eri, kuin mitä kortista olin valinnut. Pyörä oli maalattu samanvärikseksi, kuin minä sen sinne vein, vaikka nimen omaan valitsin sävyksi tummemman kahvinruskean sävyn.

En jaksanut hommasta kuitenkaan enää valittaa. Tiedänpähän nyt kaksi maalaamoa, joita en jatkossa aio käyttää. Ja kun kyse on arkisesta käyttöpyörästä, voin elää noiden kauneusvirheiden kanssa. Olen tänään koonnut keskiön ja etuhaarukan. Pyöräliike on lisäksi tilannut minulle uuden takapyörän ja polkimet. Ohjaustanko pitää vielä muistaa tilata, sitten kaikki osat ovat koossa.

Laitan kuvia blogiin sitten, kun olen saanut projektin valmiiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti