keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Draamaa ja liikuntaa

Hups, taas on tullut pidettyä taukoa. Päivityksenä menneeseen, että asuntokaupat on tehty ja päiväpeittoa odottelen edelleen.

Uudenvuodenlupauksista olen pitänyt hyvin kiinni säännöllisestä liikunnasta. Käyn nyt Motivuksessa Pilateksessa kaksi kertaa viikossa. Uudet Pilatestossut, joiden hankinnasta olen täällä kertonut, ovat siis olleet ahkerassa käytössä. Hauskaa on se, että melkein joka toinen tunti joku toteaa, että "ihanat tossut, mistä noita voi ostaa". Ja sitten kun selitän, että eBay:n kautta, huokaillaan vain, että voi kun ei saa Suomesta.Joka toinen viikko ohjaajamme käyttää välineinä rengasta, joka toinen palloa. Pallo on oma suosikkini. Ja tossuista tykkään enemmän pilkullisista.


Myös kulttuuritapahtumia on tullut koluttua kiitettävästi. Viime lauantaina olin Studio Pasilassa katsomassa Ingmar Bergmanin Kohtauksia eräästä avioliitosta. Näyttelijät olivat Merja Larivaara ja Eero Aho. Aivan huikea kokemus! Oli mieletöntä seurata viiden metrin päästä kahden ihmisen sysimustaa raivoa ja aggressiota. Ja tarinassa oli tuttuja teemoja kenelle tahansa, joka on pitkässä parisuhteessa ollut.

Viikko sitten perjantaina kävin Orionissa katsomassa kuukauden elokuvan, saksalaisen Jan Ole Gersterin ohjaaman leffan Oh Boy (2012). Se oli mustavalkoinen esikoisohjaus ja kertoi Niko-nimisen pohjan yhdestä epäonnisesta päivästä Berliinissä. Toukokuussa Orionissa muuten näytetään läjä Philipp Seymour Hoffmanin töitä. Hän oli lempparini; täytyy ehdottomasti yrittää käydä katsomassa mahdollisimman moni!

Viimeinen kulttuurivinkki on sellainen, josta voi nautiskella ihan kotisohvalla. My Mad Fat Diary (2013) on 1990-luvulle sijoittuva Emmy-palkittu sarja, joka on katsottavissa vain Yle Areenasta.

Sarja kertoo ylipainoisesta Rae:sta, joka pääsee nuorisopsykiatriselta osastolta avohoitoon ja pitää kokemuksistaan päiväkirjaa. Sarja on sekä viihdyttävä että lopulta myös melko syvällinen, joten se kannattaa ehdottomasti katsoa. Itse katsoin ensimmäiset kolme jaksoa sunnuntaina silittäessä ja tänään flunssassa sohvalla loput kolme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti