perjantai 11. huhtikuuta 2014

Project Nopsa: Valmista tuli!

 
Viime vuoden lopulla käynnistynyt mummopyörän kunnostusprojekti tuli tänään päätökseen. Pyörän maalauttamisesta olenkin täällä blogissa jo useampaan kertaan kirjoittanut. Viimeiset viikot odotin enää varaosia, jotka tilasin töölöläisestä Bike Companysta.

Hyödynsin liikettä jo viime vuonna, kun kunnostin vanhan Kombini ajokuntoon. Liike ei taaskaan pettänyt vaan sain sieltä erittäin asiantuntevaa apua. Ostin pyörään uudet keskiön laakerit, ohjaustangon, kädensijat (niillä on joku oma nimikin, jota en muista), polkimet ja takapyörän.

Varasosat saapuivat aiemmin viikolla ja kävin hakemassa tänään ne töiden jälkeen. Takapyörä oli osissa, joten myyjä ystävällisesti kokosi sen silmieni edessä ja opasti samalla, mikä mikäkin osa on. Ehkä mummopyörää tuunaava nainen ei ole se ihan tyypillisin näky pyöräkaupoissa, niin laadukasta palvelua sain :)

Loppuillan ovatkin olleet käden aika öljyiset. Viheliäisin juttu oli pyörän lukko, jota en jauhemaalauksen jälkeen meinannut saada millään auki. Sain lopulta, mutta en kyllä uskalla sitä enää käyttää, niin jumissa se on.

Uusi ohjaustanko.

Alkuperäinen etupyörä. Takapyörä piti jarrujen takia uusia.

Uudet retropolkimet.

Alkuperäinen kissansilmä.
Nyt siis on työmatkapyöräni valmis ja huomenna pitää mennä koeajolle ja polkea vaikka Cafe Ursulaan kahville! Aiemmista kokemuksista tiedän, että työkalut kannattaa ottaa mukaan, jos tulee matkalla ikäviä yllätyksiä...

EDIT: Asensin etuhaarukan ruotoputken väärinpäin ja ohjaustanko on liian lähellä satulaa. En saa itse irti, joten pitää viedä se Bike Companyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti