lauantai 10. toukokuuta 2014

Asuntokaupantekoa


Myin rivitalohuoneistoni Helsingissä kuudessa viikossa uusille omistajille. Pidän sitä tässä markkinatilanteessa huikeana juttuna! Välittäjänä minulla oli Huoneistokeskus.

Kun myin edellisen asunnon, pyysin tarjoukset vain kahdelta suurimmalta välittäjältä. Tällä kertaa tein todella vahvan pohjatyön ja kutsuin paikalle seitsemisen eri firmaa. Hajonta ammattitaidossa, hinta-arvioissa ja välityspalkkioissa oli suurta.

Lopullisen ratkaisun tein kuitenkin välittäjän persoonallisuuden perusteella. Kun löysin ihmisen, jonka myyntitaitoon ja ammattitaitoon luotin, olin valmis valitsemaan hänet. Tarjous ei ollut halvin, muttei kalleinkaan.

Perjantaina olin paikalla, kun huoneiston märkätiloihin tehtiin kosteusmittaus, ja kauppa sai viimeisen sinetin. Tapasin mittaustilanteessa myös ostavan perheen miehen. Tuntui tosi kivalta, kun he arvostivat asunnossa juuri samoja asioita, joita itsekin olin arvostanut: isoa tilavaa pihaa, hyvää kuntoa ja kivaa asuinaluetta. Tuntuu todella mukavalta luovuttaa oma entinen kotinsa sellaisen perheen käyttöön.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että minä alan seuraavaksi seurata hyvin tiiviisti Helsingin länsipuolen asuntotarjontaa. Hakusessa on kerrostalokaksio tai pieni kolmio ja tavoitteena olisi löytää sellainen syksyn aikana ja joskus vuodenvaihteessa päästä muuttamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti