sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kaunokirjallinen taistelu jatkuu

Kaivoin maaliskuussa naftaliinista pari vuotta lepäilleen romaanikäsikirjoituksen. Työstin sitä muutaman viikon suurella tarmolla, kunnes päädyin umpikujaan: miten tästä eteenpäin. Tajusin, että olin romaanin alun kirjoittanut vahvassa ammattilaisten ohjauksessa ja se toimii sen takia kohtuullisesti, mutta nyt, kun pitäisi jatkaa yksin eteenpäin, olenkin aika pulassa.

Tämä tarkoittaa, että minun täytyy ensi syksynä saada jostakin opetusta, jos aion jatkaa. Olen katsellut sillä silmällä erityisesti Oriveden opiston tarjontaa Helsingissä.

Kirjoittamisessa vaikeinta minulle on hallita samanaikaisesti sekä suurmuoto (draaman kaari), henkilöhahmot yksityiskohtineen sekä kieli ja yksittäiset lauseet. Koko ajan pitää siis pitää mielessä metataso ja toisaalta paneutua jokaiseen yksityiskohtaan. Toisaalta juuri tämä tekee kirjoittamisesta niin kiehtovaa ja palkitsevaa.

Suurin haaste työn edistämisessä on kuitenkin aika. Käsikirjoitus etenee tappavan hitaasti, kun siihen ehtii paneutua vain viikonloppuisin. Eikä päätetyöläiselle tee fyysisesti kovin hyvää istua myös viikonloppuja koneella.

Toisaalta juuri nyt tarve itseni ilmaisemiseen kirjallisesti on pitkästä aikaa niin suuri, ettei kai ole muuta vaihtoehtoa kuin nostaa kirjoittaminen harrastukseksi nro 1 ja siirtää DIY-projektit sun muut toistaiseksi syrjään.

Siitä tulikin mieleeni, että myyn Project Kombiani parhaillaan Huuto.net:issä. Totesin, että kaksi arkipyörää vievät liikaa säilytystilaa ja koska Nopsa 28:n tuuman renkailla on paljon käytännöllisempi pyörä kaupungissa, Kombille tuli lähtö. Siitä saa joku nuori jamppa kivan retokulkupelin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti