keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ensimmäinen teksti lähdössä postiin

Nyt se ihan oikeasti alkaa, nimittäin Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinja. Asia konkretisoituu tuossa pöydällä lepäävään ruskeaan kirjekuoreen, jonka kohta vien postilaatikkoon. Perjantaina se viimeistään kolahtaa Otavan kustannustoimittajan postiluukusta ja sitten melko pian on edessä ensimmäinen vastaanottokäynti.

Kieltämättä hieman jännittää, millaista palautetta alan saada, vaikka olen toki monilla aikaisemmillakin kursseilla saanut palautetta teksteistä. Ne ovat kuitenkin olleet enemmän harrastamista; otan tämän koulutuksen paljon vakavammin, koska täällä saan palautetta myös suoraan kustantajilta ja tavoitteena on työstää kurssin aikana valmis käsikirjoitus.

Onko tavoitteeni sitten saada teos julkaistuksi? Rehellisesti sanottuna en tiedä. En edes tiedä, aionko opiskella koko kaksi vuotta. Tiedän, että opiskelu töiden ohessa tulee olemaan rankkaa ja on täysin mahdollista, että kun kivasta harrastuksesta tulee totista, se voi muuttua sahanpuruksi.

Olen päättänyt katsoa rauhassa, mihin saakka innostus kantaa. Jos se yltää valmiiseen käsikirjoitukseen saakka, sitten voi olla ajankohtaista pohtia, haluaisinko julkaista sen ja jos vastaus on kyllä, haluaisiko joku kustantamo julkaista sen. Matkalla on monta muttaa.

Aika monet asiat elämässäni ovat olleet projekteja, mutta luovaan kirjoittamiseen en aio suhtautua projektina. Se on ja tulee olemaan prosessi.

Ps. Hain Pandora Naturalit tänään postista ja ne ovat i.h.a.n.a.t.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti