perjantai 8. elokuuta 2014

Minun uusi kotini: Käpylä, 65 m2, 2 h + k


Kyllä, omistan asunnon! Se on Käpylässä, 65 m2:n kaksio. Huoneisto on yllä olevan, vuonna 1923 rakennetun uusklassisen talon toisessa kerroksessa.

Myin vanhan rivitalohuoneistoni huhtikuussa ja etsin siitä lähtien uutta. Kesäkuussa vahvimmiksi vaihtoehdoiksi olivat haarukoituneet Meilahti, Munkkiniemi ja Käpylä.

Munkkiniemessä innostuin yhdestä 59-neliöisestä asunnosta Kadetintiellä Alvar Aallon suunnittelemassa talossa, joka kuitenkin meni nenän edestä neljässä päivässä. Sen jälkeen alueella ei tullut yhtään varteenotettavaa asuntoa vastaan. Meilahdessa arvoin pitkään useankin 50-60-neliöisen asunnon kanssa, mutta lopulta yksikään niistä ei ollut se minun juttuni.

Kävin melko monessa näytössä Käpylässäkin lisäneliöiden toivossa, mutta mitään sopivaa ei tullut eteen. Tähänkin Käpylän asuntoon menin hieman "katsotaan nyt" -asenteella ja olin varma, että siinä on jotain vikaa, koska pyyntihinta tuntui olevan liian kohtuullinen.

Mutta sitten paikan päällä...valkoiseksi maalattu puulattia, upouusi keittiö, putkiremontti tehty, kodinhoitohuone, kakluuni...ihan kaikki asunnossa oli kohdillaan - jopa koko, sillä 65-neliöinen kaksio on ihanan tilava.

Tänään teimme kaupat ja huoneistoa myi tosi kiva pariskunta, jolla on pieni tytär. Perhe itse muuttaa isompaan. Alla olevat kuvat oikeastaan kertovat kaiken, mutta pistetään nyt jotain selitystä sekaan.
Nykyiset asukkaat ovat remontoineet keittiön. Astianpesukone on integroitu ja tasot terästä. Keittiön lattia on vaaleanharmaata linoleumia.

Keittiön ja olohuoneen ikkunoista näkyy suoraan Puu-Käpylän omakotitaloalueelle.


Makuuhuoneen ikkuna on pihan puolelle. Kakluuni on valitettavasti ollut syksystä 2013 kaupungin asettamassa käyttökiellossa. Tosin vaikea kyllä keksiä, mihin sitä kaukolämmityksessä olevassa kerrostalossa käyttäisi.

Pohjapiirroksessa näkyvät myös wc ja kodinhoitohuone. Erityisesti kodinhoitohuoneesta olen tosi innoissani, koska sellainen kaksiossa on aikamoinen harvinaisuus.

Käpylä, täältä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti