torstai 4. syyskuuta 2014

Kulttuuria, kulttuuria

Olen todella huonosti ehtinyt raportoida täällä viimeaikaisista kulttuuriharrastuksista. Joten tässä pientä yhteenvetoa.

Loppukeväästä kävin elokuvateatteri Orionissa katsomassa melkeinpä kaikki Philipp Seymour Hoffman -sarjan elokuvat. Nähtyä tuli ainakin Magnolia, Capote, Doubt ja Before the Devil Knows your dead. Hieno kokonaisuus kaikkinensa.

Kesäkuussa illat kuluivat aika lailla ylitöissä tai asuntonäytöissä ravaamisessa. Heinäkuussa olin lomalla Lotoossa ja kävin Covent Gardenissa katsomassa aivan ihastuttavan Donizettin Maria Stuardan. Pääroolin lauloi Joyce DiDonato, joka oli vetänyt koko esityksen loppuunmyydyksi.

Lähde: Royal Opera House
Kävin Lontoossa myös Proms-festivaalin konsertissa, missä BBC:n orkesteri soitti  Taveneria, Bartokia ja Shostakovitsia. Kävin myös nukketeatteriesityksessä War Horse, joka oli ihan sympaattinen satu.

Elokuussa aktivoiduin Helsingin juhlaviikkojen suhteen ja kävin katsomassa RSO:ta, joka soitti Esa-Pekka Salosen johtamana Shostakovitsia. Täytyy sanoa, että vaikka aikaisemmin en Shostasta ole kovin paljon välittänyt, molemmat konsertit olivat positiivisia yllätyksiä.

Viime viikon tiistaina olin kuuntelemassa Kimmo Pohjosen 50-vuotisjuhlakonserttia Huvila-teltassa. En ollut nähnyt häntä koskaan livenä ja tämä konsertti ei ainakaan erityisemmin puhutellut. Kronos-kvartetti soitti hyvin, mutta harmonikan ääni vain on jotenkin äärimmäisen tylsä. Ja en ehkä hirveästi lämmennyt Pohjosen shamanistiselle liikehdinnälle ja lauleskelulle (tai ehkä pikemminkin örinälle) teosten seassa.

Lauantaina olin vielä katsomassa Michael Clark Companyn tanssiesityksen Kansallisoopperan Alminsalissa. Esitys oli paikoin todella hieno, mutta jotenkin epätasainen sekä dramaturgian että tanssin osalta. Mutta mielenkiintoinen esitys ehdottomasti oli, sitä ei käy kiistäminen.

Niin ja tulihan tässä ex tempore käytyä Kino Engelissä katsomassa Gloria-niminen chileläinen elokuvakin, joka kertoi ikääntyvän naisen itsensä etsimisestä.


Kulttuuririntamalla on siis ollut mukavan aktiivista ja tältä osin uudenvuodenlupaukseni on pitänyt! Lauantaina olen menossa teatteri Kapsäkkiin katsomaan esityksen Melkein kuin Emmerdalessä, jossa välirikkoon ajautuneet siskokset repivät haavat ammolleen Kumman Kaa -sarjasta tutun Minna Koskelan uudessa draamakomediassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti