maanantai 1. syyskuuta 2014

Remontti käynnistyi

Niinhän siinä sitten kävi, että kun menin uutta asuntoani katsomaan, se tuntui kaipaavan pientä pintaremonttia. Erityisesti silmiin pistivät pintavetona tehdyt sähköt ja aivan erityisesti katossa olevat sähkövedot.

Tänään alkoivat hommat sähköjen piilotuksella. Tältä näytti olohuoneen lattia illalla.


Keittiön kattoon oli vedetty sähkö pintavetona. Lisäksi alkuperäinen sähköputki, joka tuli ruusukkeeseen/rosettiin, oli tukossa. Se tarkoittaa, että sähköjohto pitää piikata katon sisään. Noh, samalla tulee sitten siirrettyä valo keskelle kattoa, joten sikäli ihan hyvä homma. Ja onneksi kaunis rosetti saatiin ehjänä irti!

Makuuhuoneen katon rappaus oli aika lailla halkeillut, joten siihen vedetään lasikuitutapetti, joka ylitasoitetaan ennen maalausta. Se homma oli päivässä edennyt tähän pisteeseen.


Olohuoneessa riittää pelkkä katon maalaus. Seinien maalaus ja lattia on tarkoitus tehdä talkoilla, muuten remontista tulisi liian kallis.

Taloyhtiössä on yläkerrassa myynnissä vastaava asunto, joka on tämän peilikuva. Siellä lattia on puunvärinen ja täytyy sanoa, että tämä valkoinen on kyllä kivempi.Tosin tänään rupesin miettimään, että pitäisikö lattia sittenkin maalata ajan tyylin mukaisesti vaaleanharmaaksi. Sitten se ei olisi niin arka likaantumaan. Vaikka on tuo valkoinen kyllä aika valoisa ja kiva.


Kuvassa ei nyt näy vasemmalla oven takana olevaa kohtaa lattiasta. Siinä on pyöreä kohta, eli huoneessa on selvästi ollut aikaisemmin pönttöuuni. Se on kuitenkin purettu, mutta makuuhuoneen kakluunia onneksi ei (se olisi varmaankin ollut isompi homma tehdä).

Vaikka välillä tässä on jo epätoivon hetkiä koettu, nyt on taas asunnon suhteen kiva fiilis. Hommat etenevät ja muuttopäivä sen kun lähestyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti