perjantai 26. joulukuuta 2014

Tapiovaaran Mademoiselle-tuoli

Valitettavasti en edelleenkään ole ehtinyt ottaa valokuvia uudesta asunnosta. Sisustus on kuitenkin yhtä yksityiskohtaa lukuun ottamatta valmis, sillä kaikki vanhat huonekalut sopivat tänne uuteen kotiin sellaisenaan.

Puuttuva palanen on ollut tuoli, jolle voin makuuhuoneessa riisua vaatteet. Arvoin nojatuolin ja perinteisemmän tuolin välillä ja ihan aluksi ajattelin tätä Hay:n Hee-tuolia.

Hee-tuoli. Lähde: Finnish Design Shop

Kun kävin katsomassa Hee-tuoleja Stockmannilla, totesin, että malli on liian matala tarpeisiini ja visuaalisestikin aika karu. Stockalla puolestaan ihastuin tähän Hay:n J110-tuoliin

J110-tuoli. Lähde: Finnish Design Shop

Hetken tuolia katseltuani totesin, että se muistuttaa idealtaan melko paljon Ilmari Tapiovaaran 1956 Artekille suunnittelemaa Mademoisellea. J110 on kookkaampi ja halvempi ja käsinojiensa kera sopisi asuntooni paremmin. Mademoiselle taas on kauniimpi, mutta 50-luvun tyyliin pienehkö ja matala. Keinutuoliversio on aavistuksen kookkaamman oloinen, vaikkei mitoiltaan juurikaan poikkea perusversiosta.

Olin jo vähällä tilata J110:n, kunnes tänään bongasin Miian Oma koti valkoinen -blogista Finnish Design Shopin -20% alen. Se tarkoitti 162 euron säästöä ja sai vaa'an kallistumaan tämän design-klassikon puoleen.


Mademoiselle-tuoli. Lähde: Finnish Design Shop
Keinutuoliversio olisi ollut myös kiva, mutta se oli n. 250 euroa kalliimpi. Pelkäsin myös, että asunnon valkoiseksi maalattu puulattia ei kestä keinumista.


Mademoiselle-keinutuoli. Lähde: Finnish Design Shop

Tähän koloseen Mademoiselle-tuoli tulee, jahka se saapuu. Yli 100 euron ostoksille saa Finnish Design Shopista muuten ilmaisen kotiinkuljetuksen.


Disclaimer: En tee mitään yhteistyötä Finnish Design Shopin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti